כיכר שיבולת שועל עם אגוזי לוז וגרעיני דלעת; the life – changing loaf of bread from "my new roots" blog

image

cropped-image9.jpeg
צילומים ; טל סיון צפורין

אז טוב, או שפשוט נעשה כאן פחות קר והחורף הופך נעים יותר, קליל יותר, תל אביבי יותר או ששני עשורים של מגורים בעיר הזאת מכינים את הגוף לקראת ירושלים קפואה וקרה ועוצמתית או שזאת ערימת סוודרי צמר מכובדת ונאה שמקופלת יפה עמוק בארון מרבית חודשי השנה ושעכשיו בחודש הכי קר נערמת יפה בסל שכולו צעיפים, כובעים ושמיכות צמר או שזאת פשוט הריצה האין סופית בה כמעט אין מנוחה מאיסוף, סידור, פיזור, אירגון…..והתנועה המתמדת שומרת על הגוף חם ועל הרגליים קלות וזריזות….בערב אחרי טיול מרענן וקפוא בחוץ אנחנו חוזרים אל הבית החם לערב ריחני של אפייה שבסופה כיכר לחם מלבנית, אלוהית, יפהפייה של ממש משובצת אגוזי לוז, שומשום קלוי וגרעיני דלעת מתוך הבלוג המהפנט של ;my new roots.

image

כיכר שיבולת שועל עם אגוזי לוז וגרעיני דלעת

אני אוהבת את השיטוטים הלייליים הקולינארים בבלוגי אוכל מעוררי השראה וחושים מהארץ מהעולם. לעיתים זאת זוית הצילום המיוחדת שלוכדת את עיני, לעיתים מפית בד מדוייקת שעוטפת את שוליו של כלי יפה שנעשה בעבודת יד, לעיתים כמו במקרה הזה, כותרת מעניינת ומבטיחה אליה מתלווה סט צילומי סטודיו הורס שזורק אותי אל עבר שדות אורז פראיים וטבעיים, סלסלאות קלועות מעלי בננה, קציר חיטים וכל הטוב והפשוט הזה. באחד הערבים בעודי מלקטת רעיונות חדשים לבישולי המטבח נעצרה נשימתי על  הלחם היפהפה הזה ; כיכר מלבנית ומושלמת עם ציפוי זהוב ופריך שכולו גרעינים, זרעים ואגוזים שעושה חשק לעזוב הכול ולמלא את הבית בכמויות עצומות ממנו….. טוב אז לקח קצת זמן עד שנאספו להם כל החומרים על השיש במטבח ונדרשו כמה נסיונות להבין את הטכניקה ולהתאים את זמני האפייה לתנור הביתי ולהצליח להתאפק שלוש שעות שלמות עד שהכיכר מצטננת לגמרי ואז אפשר לפרוס ממנה  בקלות פרוסות אגוזיות מעוטרות ויפות. כאן אני אופה את הלחם מתוך המתכון של my new roots ובשינויים מקומיים וקלילים. בחורף הלחם נשמר שלושה -ארבעה ימים ארוז בשקית נייר חומה, בקיץ מומלץ לשמור במקרר או במקפיא אצלנו בבית הכי אוהבים את הלחם דווקא יום אחרי האפייה כשהכיכר מתייבשת ומתגבשת מעט ופרוסות קלויות ואגוזיות ממנה ממלאות את חלל הבית בריח נהדר של אפייה.

החומרים 
  • 1/2 1 כוסות שיבולת שועל שלמה
  • 1/2 כוס גרעיני חמניה
  • 1/2 כוס גרעיני דלעת
  • 1/2 כוס אגוזי לוז טבעיים
  • 2 כפות שומשום שחור
  • 2 כפות שומשום מלא קלוי
  • 1/3 כוס פשתן זהוב אורגני
  • 2 כפות זרעי צייה
  • 4 כפות פסיליום
  • 1/2 כף מלח גס
  • 2 כפות מייפל טבעי
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 1/2 1 כוסות מים
  1. בקערה רחבה מערבבים יחד שיבולת שועל, גרעינים, אגוזים, זרעים, מלח ופסיליום. מוסיפים מייפל, טחינה , שמן זית ומים ובעזרת כף עץ גדולה מערבבים הכל היטיב יחד.
  2.  מעבירים את התערובת לתבנית סיליקון מלבנית, דוחסים ופוחסים את תערובת האגוזים והזרעים ומיישרים בערת ידיים לחות מעט. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשש שעות לפחות ואפשר גם ללילה שלם.
  3. מחממים את התנור ל-160 ומניחים את כיכר הלחם על גבי רשת במרכז התנור. אופים כ- 40 דקות לפחות. מחלצים את הלחם מהתבנית ( נעזרים במגבת מטבח  נקייה ויבשה ) ומניחים אותו הפוך על גבי הרשת כשהצד השחום והאפוי יותר מונח כלפי מטה. אופים עוד כ – 15 דקות לערך. הופכים את הלחם שוב ואופים עוד 10 דקות נוספות. הלחם אמור להזהיב יפה מכל צידיו ויתכן שיהיו שינויים בזמני האפייה בהתאם לתנור הביתי שלכם.
  4. מוציאים את הלחם מהתנור ומקררים על גבי רשת. הכיכר במיטבה כמה שעות מרגע האפייה. ובחורף נשמרת שלושה – ארבעה ימים עטופה בשקית נייר חומה. אצלנו בבית אוהבים לקלות פרוסות דקיקות של הלחם הזה ולאכול לצד גבינת צאן בשלה, פרוסות לימון כבוש שעדיין לא התרככו והן חמצמצות ומלאות טעם וערימת ירקות רעננים וטריים או בגרסא המתוקה עם זילופים נדיבים וזהובים של מייפל, דבש וחמאת בוטנים.

    ❤️

2 תגובות

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s